Gerry van der List Premium Corner

De waarde van hameren op een oud aambeeld

10 september 2019

Het moet een nachtmerrie voor de uitgever zijn geweest, schrijft Gerry van der List. Een jaar geleden bracht Just Publishers het boek De 50 mooiste, beste en meest inspirerende Nederlandse toespraken op de markt. De samensteller, de niet bepaald gerenommeerde historicus Denise Parengkuan, had onder meer een aan oud-premier Jan Peter Balkenende toegeschreven speech over de VOC-mentaliteit uitverkoren. Helaas bleek de CDA’er deze nooit te hebben uitgesproken. Het ging om een satirische column die Parengkuan in haar onnozelheid voor een echte redevoering had aangezien. De ontstelde uitgever besloot na deze ontdekking het boek maar uit de handel te nemen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.