Gerlof Leistra Premium Corner

Zedenzaken moeten altijd worden onderzocht, zeker verkrachtingen

22 augustus 2019Leestijd: 2 minuten

Dat jaarlijks honderden zedenzaken blijven liggen door capaciteitsgebrek bij de recherche, is onaanvaardbaar. Nieuwsuur onthulde dat het zelfs na verkrachtingen soms wel een half jaar duurt voordat een verdachte wordt verhoord. Als de zedenpolitie structureel te weinig mensen heeft om zaken tijdig te onderzoeken, moet de politie andere prioriteiten stellen of bij de minister aandringen op een ruimer budget, vindt Gerlof Leistra.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.