Arendo Joustra Premium Corner

De wrede ironie van het begrip ‘omvolking’

14 augustus 2019Leestijd: 2 minuten

Sinds het bloedbad in El Paso (Texas) begin deze maand giert het begrip ‘omvolking’ door de media. Daarmee wordt in extreem-rechtse kringen een vermeend links complot bedoeld om de blanke bevolking door onder meer immigratie te vervangen door zwarten, Aziaten en latino’s. Om die zogenaamde omvolking tegen te gaan, schoot de 21-jarige Patrick Crusius alvast 22 latino’s dood in een supermarkt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.