Philip van Tijn Premium Corner

Nederland is de wereld niet en al helemaal niet met drugs

18 augustus 2019Leestijd: 4 minuten

De aanhouding van twee atleten en een actrice die in het buitenland grote hoeveelheden drugs op zak hadden, laat weer eens zien dat ‘gedoogbeleid’ een typisch Nederlandse aangelegenheid is. Of het nu gaat om drugs of boerka’s, onze wetgeving blinkt vaak uit in schimmigheid, schrijft Philip van Tijn.

De net niet topatleet Roelf B. werd in Hongarije gearresteerd omdat hij op het grote festival van Sziget vrijwel open en bloot in allerhande drugs handelde. (Terzijde: hij deed dat met een goede vriend, maar omdat Roelf B. net niet topatleet is en dus een halve BN’er, blijft die ander ongenoemd. Dubbel pech.)

Twee atleten en een actrice in het buitenland gearresteerd om drugsbezit

Philip van Tijn

Philip van Tijn is bestuurder, toezichthouder en adviseur. Hij schrijft wekelijks op zondag een blog over de actualiteit.

Niet lang daarvoor was bij een routinecontrole in Duitsland de net wel topatleet Madiea G. aangehouden, die in het bezit bleek te zijn van ongeveer 50 kilo xtc en crystal meth. Ik ben geen ervaringsdeskundige, maar dat lijkt me aan de ruime kant voor eigen gebruik. En ook door sportartsen wordt het niet voorgeschreven ter bevordering van de prestaties.

Tussen die twee gevallen in werd Imanuelle Grives in België gearresteerd met in haar bezit xtc, mdma, cocaïne en nog wat spul. Als enige van deze drie heeft zij een achternaam, omdat ze vanaf het moment van arrestatie zei onschuldig te zijn. Imanuelle Grives is net niet topactrice (eigenlijk gewoon niet) en zij gaf als verklaring dat zij ter voorbereiding van een rol als drugsdealer zich in zo iemand inleefde. Haar advocaat voegde daaraan toe dat ze in het verleden een tijdje als dakloze had geleefd, ter voorbereiding op een rol als … jazeker, dakloze. De advocaat liet zich er niet over uit of dakloos zijn strafbaar is.

Deze zaken zijn nog niet voor de rechter geweest, dus we hebben het over ‘verdachten’. Waarbij aangetekend dat ze alle drie, op z’n zachtst gezegd, de schijn tegen hebben.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.