René van Rijckevorsel Premium Corner

Kabinet, leer van Canada: stop onzalig plan staatswiet

27 augustus 2019

Het kabinetsplan om in een aantal gemeenten te gaan experimenteren met de kweek en verkoop van legale wiet, komt in een steeds duisterder licht te staan, schrijft René van Rijckevorsel. Legalisering leidt niet tot minder criminaliteit, is nu weer bewezen in Canada.

Allereerst was er de weigering van de vijf grootste gemeenten – die ook de meeste coffeeshops (drugswinkels) herbergen – om mee te doen aan het experiment, dat als voorwaarde stelt dat alle coffeeshops in een gemeente participeren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.