Gerry van der List Premium Corner

Gezocht: agenten die optreden tegen boerka’s

12 augustus 2019

Van de inzichten van Annelies Moors was tot voor kort maar een erg klein deel van de bevolking op de hoogte, schrijft Gerry van der List. Maar de invoering van de Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende bekleding op 1 augustus bood de hoogleraar antropologie aan de Universiteit van Amsterdam de gelegenheid een groter publiek te bereiken dan alleen studenten en vakgenoten. Zo was zij afgelopen vrijdag aanwezig bij een demonstratie in Den Haag ­tegen het ‘boerkaverbod’, zoals de wet vaak gemakshalve wordt samengevat.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.