René van Rijckevorsel Premium Corner

Slob, wees een vent, sluit verderfelijk Haga Lyceum

12 juli 2019Leestijd: 2 minuten

Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam had natuurlijk al in maart moeten worden gesloten, toen de Inspectie niet werd toegelaten. Maar nu het vernietigende oordeel van de Inspectie bekend is, durft minister van Onderwijs Arie Slob nog steeds de finale stap niet te zetten en de school te sluiten, schrijft René van Rijckevorsel.

‘Het bestuur neemt geen afstand van personen met een omstreden reputatie. Er is sprake van financieel wanbeheer, relaties met externe partijen worden geschaad en het burgerschapsonderwijs is onvoldoende.’ Dat is het vernietigende oordeel van de Inspectie van het Onderwijs over het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, een islamitische school.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.