Arendo Joustra Premium Corner

Raar dat Zeeuwen Duitsers wel en Russen niet uitnodigen

04 juni 2019Leestijd: 2 minuten

Het is een gotspe dat Rusland, in tegenstelling tot andere geallieerde landen in de Tweede Wereldoorlog én Duitsland, niet is uitgenodigd om de Slag om de Schelde te herdenken, schrijft Arendo Joustra.

Voor de herdenking van de Slag om de Schelde, 31 augustus, zijn vele staatshoofden en regeringsleiders uitgenodigd. Dat is begrijpelijk, want het enorme gevecht 75 jaar geleden was cruciaal voor het neerslaan van het nazibewind in Berlijn. Beheerste je de monding van de Westerschelde, dan beheerste je de toegang tot de haven van Antwerpen. En die was nodig om de geallieerde legers die Europa introkken, te bevoorraden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.