Aerden Onno Aerden Premium Corner

Geachte Lilian Marijnissen… alleen Forum lacht om SP-filmpje

11 mei 2019

Onno Aerden geeft in zijn zaterdagblog wekelijks ongevraagd communicatieadvies. Dit keer aan SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen: jullie campagnefilmpje tegen Europees Commissaris Frans Timmermans helpt niet links, maar populistisch rechts in het zadel.

Het is ons niet ontgaan, het reclamespotje dat de Socialistische Partij deze week lanceerde. Voor de Europese verkiezingen, officieel, maar in werkelijkheid toch vooral weer ouderwets ‘tégen’. Tegen de ‘Europese superstaat’ in dit geval die ene ‘Hans Brusselmans’ in het clipje zegt te willen stichten. ‘Brusselmans’ lijkt, zagen we, sprekend op eurocommissaris Frans Timmermans (PvdA) die een gooi doet naar het voorzitterschap van de Europese Commissie.

U schaart zich bij het rechtse anti-Europakamp

Onno Aerden

Onno Aerden is schrijver en geeft wekelijks in een blog ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde.

Net als bij uw eerdere online-campagnes leidde deze mini-film – met een ongegeneerde vreetpartij, het verbranden van referenda in de open haard en Rutte als trekpop op de wc – meteen tot beroering.

Ooit hoorde ik een Amsterdammer beweren: ze kenne beter over je fiets lullen dan omgekeerd. In die zin hebt u een punt. Maar dan.

Uit het filmpje blijkt geen alternatief plan, geen inhoudelijke boodschap. U schaart zich feitelijk achter het rechtse anti-Europakamp. Met dat verschil dat daar géén karikaturale aanval op de persoon Timmermans nodig is om steekhoudende argumenten te formuleren tegen overdracht van nationale soevereiniteit naar ‘Brussel’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.