Premium Lock Geachte Lilian Marijnissen… alleen Forum lacht om SP-filmpje

11 mei 2019Leestijd: 3 minuten
Lilian Marijnissen. Foto: ANP.

Onno Aerden geeft in zijn zaterdagblog wekelijks ongevraagd communicatieadvies. Dit keer aan SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen: jullie campagnefilmpje tegen Europees Commissaris Frans Timmermans helpt niet links, maar populistisch rechts in het zadel.

Het is ons niet ontgaan, het reclamespotje dat de Socialistische Partij deze week lanceerde. Voor de Europese verkiezingen, officieel, maar in werkelijkheid toch vooral weer ouderwets ‘tégen’. Tegen de ‘Europese superstaat’ in dit geval die ene ‘Hans Brusselmans’ in het clipje zegt te willen stichten. ‘Brusselmans’ lijkt, zagen we, sprekend op eurocommissaris Frans Timmermans (PvdA) die een gooi doet naar het voorzitterschap van de Europese Commissie.

U schaart zich bij het rechtse anti-Europakamp

Onno Aerden

Onno Aerden is schrijver en geeft wekelijks in een blog ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde.

Net als bij uw eerdere online-campagnes leidde deze mini-film – met een ongegeneerde vreetpartij, het verbranden van referenda in de open haard en Rutte als trekpop op de wc – meteen tot beroering.

Ooit hoorde ik een Amsterdammer beweren: ze kenne beter over je fiets lullen dan omgekeerd. In die zin hebt u een punt. Maar dan.

Uit het filmpje blijkt geen alternatief plan, geen inhoudelijke boodschap. U schaart zich feitelijk achter het rechtse anti-Europakamp. Met dat verschil dat daar géén karikaturale aanval op de persoon Timmermans nodig is om steekhoudende argumenten te formuleren tegen overdracht van nationale soevereiniteit naar ‘Brussel’.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw