Premium Lock VVD kan een voorbeeld nemen aan Belgische N-VA

15 april 2019Leestijd: 4 minuten
Theo Francken (N-VA). Foto: EPA.

Nu de VVD onder druk staat, moet de partij terug naar de liberaal-conservatieve wortels. Neem een kijkje bij de zuiderburen, adviseert Afshin Ellian: de Belgische N-VA is een goed voorbeeld, zeker als het gaat om verstandig immigratiebeleid.

In België waait een frisse wind in de politiek. Oeps sorry, in Vlaanderen waait een frisse wind. België bestaat voor de internationale politiek. In waarheid huizen in België twee landen met twee talen. Nederlanders wonen samen met Vlamingen in hetzelfde oord, de Nederlandse taal. Het Franstalige België woont in een ander, eerbiedwaardig oord.

Afshin Ellian

Prof. mr. dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.

Dit is geen nationalisme, maar realisme!

De Vlaamse politiek was versplinterd door twee essentiële politieke vraagstukken: het soevereiniteitsvraagstuk van Vlaanderen en het migratievraagstuk. Het migratievraagstuk is ook hier een existentieel thema. Met de bloei en groei van de partij Nieuw Vlaamse Alliantie ofwel N-VA onder leiding van Bart De Wever kwam een serieus liberaal-conservatieve beweging op gang. Een beweging met ruim veertigduizend leden. De N-VA kunnen we vergelijken met de VVD van Frits Bolkestein.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw