Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Tweespalt bij Forum? Openhartig debat is juist verademing

23 april 2019

Tweespalt bij Forum voor Democratie? Henk Otten uitte zich kritisch over Thierry Baudet, maar daar is niets mis mee, schrijft Carla Joosten. Het is juist verfrissend dat Otten zegt wat hij denkt, in plaats van zich te houden aan verstikkende partijdiscipline.

De vaderlandse pers stond hem vanochtend bij de Tweede Kamer al op te wachten. Wat zou Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet wel niet vinden van de krasse taal van zijn partijgenoot en toekomstig fractievoorzitter in de Eerste Kamer Henk Otten? Zou hij hem misschien wel uit de partij gooien?

Otten had in NRC kritiek geleverd op Baudet. Harde kritiek. Een vakkundig interview waarin Otten zich liet verleiden te zeggen wacht hij denkt.

Hulde voor de interviewers en hulde voor Otten. Wat een verademing om een politicus – en dan ook nog een politicus in spe – gewoon antwoord te zien geven op vragen van journalisten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.