Jelte Wiersma Premium Corner

Junckers gelijk: Nederland betaalt ondanks stoere praat toch wel

10 april 2019Leestijd: 2 minuten

Minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) doet niet mee aan peperdure eurozonebegroting, zegt hij. Verstandig, maar maakt hij het waar? Uiteindelijk buigt én betaalt Nederland in Brussel toch wel, schrijft Jelte Wiersma.

Nederland doet toch altijd mee (aan EU-integratie), zo zei Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in 2017. Hij refereerde aan het stoere gedrag van Rutte II, vooral minister van Justitie Ard van der Steur (VVD), dat niet meedeed aan een Europees Openbaar Ministerie. Juncker, die de Nederlandse slappe knieën in de EU al sinds de jaren tachtig kent, kreeg gelijk. Rutte III heeft zich toch aangesloten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.