Arendo Joustra Premium Corner

Nieuw klimaatplan kabinet is zonder doorrekening een aanfluiting

14 maart 2019

Vanuit het politieke proces gezien, is het volstrekt te begrijpen wat er woensdag in Den Haag gebeurde. Een vlucht naar voren van het kabinet met het oog op de verkiezingen van aanstaande woensdag voor de provinciale parlementen. Maar vanuit democratisch oogpunt bekeken, is het een aanfluiting, meent Arendo Joustra.

Verkiezingen zijn er voor kiezers, niet voor politieke partijen of een kabinet.

Juist met het oog op de verkiezingen werd woensdag een doorrekening van de klimaatplannen gepresenteerd, zodat de kiezer weet waar hij aan toe is. Maar direct daarna presenteerde het kabinet tientallen nieuwe voorstellen, zonder enige doorrekening, waardoor de kiezer alsnog het bos in wordt gestuurd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.