Premium Lock Tijd dat Europa gaat nadenken over Huawei

07 februari 2019Leestijd: 3 minuten
Huawei maakt indruk met zijn hoogwaardige smartphones, maar westerse overheden staan steeds argwanender tegenover de Chinese telecomfabrikant

De kritiek op de Chinese telecomgigant Huawei groeit. Ook GroenLinks heeft bezwaren tegen het bedrijf geuit. Het wordt tijd dat de Europese Unie een besluit over de kwestie neemt.

De politieke partij GroenLinks spreekt zich nu ook uit tegen de aankoop van Huawei-apparatuur voor het 5G-netwerk. Deze nieuwste generatie in het telefonienetwerk bevat liever geen routers en servers van een bedrijf dat nauwe banden heeft met de Chinese Communistische Partij, vindt GroenLinks. Dat brengt immers risico’s van hacking en bedrijfsspionage mee.

De oproep van GroenLinks – een partij die overigens oud-maoïsten onder zijn prominenten telt – staat niet alleen. De Chinese techgigant, ‘het icoon van de opkomst van Chinese industriële macht’, stuit op steeds meer weerstand. Verscheidene landen hebben de aanschaf van Huawei-apparatuur voor telefonienetwerken aan banden gelegd.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw