machtsstrijd Premium Corner

KLM-CEO wegpesten? Investeren is slimmer

12 februari 2019

De nieuwe Canadese topman van Air France-KLM wil meer controle over KLM en lijkt van plan om KLM-CEO Pieter Elbers niet opnieuw te benoemen. Maar de aandeelhouders van Air France-KLM zouden er veel meer aan hebben als hij investeert in KLM, schrijft Michiel Dijkstra: daar wordt de winst van het bedrijf gemaakt.

KLM-CEO Pieter Elbers dreigt de dupe te worden van een machtsstrijd tussen de holding Air France-KLM en KLM. Op 19 februari moet hij formeel worden herbenoemd als president-directeur van KLM, maar uit Parijs – waar uiteindelijk het besluit valt – komt alleen oorverdovende stilte.

Dit is er aan de hand: de nieuwe CEO van Air France-KLM, de Canadees Ben Smith, wil de combinatie meer als één bedrijf laten functioneren. Nu opereren Air France en KLM, uniek in de luchtvaartwereld, zeer onafhankelijk van elkaar. Door ze samen te smeden, kan Air France-KLM efficiënter en dus winstgevender worden en beter de concurrentie aangaan, meent Smith.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.