Ron Kosterman Premium Corner

Aandelen in Air France-KLM: prima zet kabinet

27 februari 2019Leestijd: 2 minuten

De zet van het kabinet om aandelen Air France-KLM te kopen, is goed te verdedigen. De economische belangen van Schiphol zijn te groot om geen invloed te willen uitoefenen.

Kennelijk waren de ministers Wopke Hoekstra (Financiën, CDA) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat, VVD) er niet gerust op. Op vrijdag 15 februari spraken ze met de topman van Air France-KLM, de Canadees Ben Smith. Dat gesprek ging vooral over de toekomst van Schiphol.

Meer dan dat het gesprek met Smith ‘intensief’ was geweest, wilden beiden er niet over kwijt. Een paar dagen later gaf het kabinet het startsein om aandelen Air France-KLM te kopen.

Wie niet wil luisteren, moet maar voelen.

Schiphol en KLM belangrijk voor vestigingsklimaat

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.