Premium Lock Nederlanders moeten zich aanpassen aan euromores Italianen

21 december 2018Leestijd: 2 minuten
Foto: Unsplash

Het wordt voor Nederlandse belastingbetalers langzamerhand noodzakelijk om zich eens te verdiepen in de trucs van Italianen om belasting te ontduiken, schrijft Jelte Wiersma. Want als de eurozone verder blijft integreren en Nederlanders hun belastingmores niet aanpassen, worden ze uitgekleed waar ze bij staan.

Italië heeft een staatsschuld van ruim 130 procent van het nationaal inkomen, Italiaanse huishoudens hebben daarentegen slechts zo’n 87 procent van hun jaarinkomen als schuld. De Nederlandse staatsschuld bedraagt ruim 50 procent van het nationaal inkomen, de schuld van huishoudens ligt boven de 240 procent en is daarmee zo’n beetje het hoogste ter wereld. Toch dreigen Nederlandse belastingbetalers – nog meer – geld over te moeten maken aan de Italianen.

Mores van de eenheidsmunt

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.