Premium Lock Den Haag stapelt onderzoek op onderzoek

02 november 2018Leestijd: 4 minuten
Stints. Foto: ANP.

De oppositie heeft er een handje van en gemakzuchtige ministers zeggen toe: er moet extra onderzoek komen. Zo zetten ze hete kwesties in de ijskast. Maar gratis is al dat onderzoek niet. De belastingbetaler rekent af. Een oud-minister over het onderzoek naar de Schipholbrand: ‘Dat rapport heeft de staat honderden miljoenen gekost.’

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) greep na het ongeval met de Stint op 20 september kordaat in. Die ‘bijzondere bromfiets’ waarmee elke dag duizenden kinderen op weg waren van en naar hun kinderdagverblijven moest meteen van de weg. In Oss waren vier kinderen omgekomen en elders in het land was gebleken dat het vervoermiddel ‘op hol kon slaan’.

Voorlopig moest het kreng opgehokt. De fabrikant had immers technische wijzigingen verzwegen en daarmee was een eerdere vergunning vervallen. Ieder weldenkend mens zou zeggen: prima beslissing. Veiligheid voor alles.

Maar donderdag in de Tweede Kamer had Van Nieuwenhuizen het moeilijk. De linkse oppositie kraakte haar voortvarende maatregel, want misschien was dat vervoermiddel met slechts een extra rem te beveiligen. Waarom was dit niet onderzocht?

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw