Jelte Wiersma Premium Corner

Bakkersechtpaar hoeft gelukkig geen taart te bakken ter steun homohuwelijk

17 oktober 2018

Bakkersechtpaar hoeft gelukkig geen taart te bakken ter steun homo’s, vindt Jelte Wiersma.

Het jonge protestantse echtpaar Daniel en Amy McArthur in Noord-Ierland mocht weigeren een taart te leveren met daarop Bert en Ernie en de tekst ‘Support Gay Marriage’, oordeelde het Supreme Court, de hoogste Britse rechter, vorige week. De zaak kwam in 2014 aan het rollen toen een homorechtenactivist de taart bestelde, waarna de McArthurs de bestelling annuleerden. Discriminatie, aldus de homorechtenactivist. Twee Noord-Ierse rechtbanken gaven hem gelijk. De McArthurs kregen 500 pond boete.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.