Syp Wynia Premium Corner

Hier gaat uw welvaart heen

18 september 2018

De economie groeit, de overheid groeit – maar waarom schiet het niet op met het besteedbaar inkomen van de burgers? We moeten het met meer mensen delen, de lasten gingen omhoog en de prijzen gaan omhoog. En de rest gaat naar het buitenland.

Met wat gesleutel heeft het kabinet-Rutte op het laatste moment voor volgend jaar de koopkracht nog met 0,2 procent weten op te vijzelen. Dat is dus éénvijfhonderdste extra. Zodoende gaan we er gemiddeld 1,5 procent op vooruit. Maar waarom zo weinig? En waarom nu pas?

Lezersreacties

Het kabinet belooft Nederland een gemiddelde stijging van de koopkracht van 1,5 procent. Dat klinkt mooi, maar u gelooft er voorlopig nog weinig van. Dat blijkt uit de reacties op de stelling ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’. Bekijk de reacties

De Nederlandse economie groeit al sinds de zomer van 2013, en de laatste jaren zelfs stevig. In die vijf jaar is de Nederlandse economie met 12 procent gegroeid. Maar de welvaart van de burgers blijft daarbij achter. Waar ligt dat aan?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.