Gerry van der List Premium Corner

Het verontrustende gedweep van rechts met sterke mannen

13 augustus 2018Leestijd: 3 minuten

Niet in elke fase van zijn loopbaan schijnt hij tot tevredenheid van zijn werkgever te hebben gefunctioneerd, maar nu lijkt Wierd Duk zijn draai te hebben gevonden. Voor De Telegraaf gaat de journalist op pad om te praten over de stand van zaken in het land. Meestal komt dit erop neer dat verontruste burgers vertellen dat Nederland snel naar de knoppen gaat door de immigratie en de islam. Ook mag hij af en toe commentaar leveren. Meestal komt dit erop neer dat hij vertelt dat Nederland snel naar de knoppen gaat door de immigratie en de islam. Dankbaar werk, dat een grote populariteit bij de Telegraaf-lezers garandeert zonder dat het enige intellectuele inspanning vergt.

De sterverslaggever houdt dan ook volop tijd over om zich via de sociale media te manifesteren. Hij beoefent deze hobby niet steeds met plezier. Twitter maakt bitter, wist ons wijze staatshoofd al, en Duk voelt zich verplicht een hoop energie te steken in het verbeten belagen van mensen die hem in zijn ogen te weinig op waarde schatten. Gelukkig vallen er ook leuke dingen te melden. Zoals een reisje naar China. De volgers op Twitter werden vorige maand goed op de hoogte gehouden. Duk met zonnebril, Duk met paraplu, Duk met stokjes, Duk met nazaat: aan de reeks narcistische vakantiekiekjes leek geen einde te komen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.