Arendo Joustra Premium Corner

Makkelijk om via #MeToo mannen met macht uit te schakelen

08 augustus 2018Leestijd: 2 minuten

Het Concertgebouworkest moet wel erg zeker van zijn zaak zijn geweest. Anders had het zijn chef-dirigent Daniele Gatti niet op staande voet ontslagen. Want daar komt zijn snelle vertrek in feite op neer.

Op 26 juli publiceert The Washington Post een artikel waarin twee zangeressen de 56-jarige Italiaan beschuldigen van seksueel wangedrag in 1996 en 2000. En al een week later, op 2 augustus, meldt het Amsterdamse orkest dat de samenwerking met de dirigent is beëindigd wegens ‘onherstelbare beschadiging van het vertrouwen tussen het orkest en de chef-dirigent’. Dat ook eigen musici ‘ongepaste ervaringen’ hebben gemeld, zal hebben bijgedragen aan dit besluit.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.