Geerten Waling Premium Corner

Waarom ik stop met deze column en Twitter

17 juli 2018Leestijd: 4 minuten

Het spijt me zo verschrikkelijk, moet u weten. Afgelopen jaren heb ik in mijn columns soms meningen verkondigd waarvan sommigen dan zeiden: nou nou, moet dat echt? En kan dat niet op een andere toon? Een ander ging verder en noemde mij een fascist. Het waren vooral de hardste schreeuwers die me tot inkeer brachten.

Aanvankelijk verzette ik me nog. Wees ik ze op de zwaktes in hun redeneringen. Had ik zelf mijn argumenten op een rijtje. Maar die boze stemmen dreunden wel zo hard en zo lang in mijn oor dat ik er niet meer omheen kan. Opeens zie ik het. Hoe ik al die tijd fout zat, hoe ik mij niet bewust was van mijn geprivilegieerde positie. En als je het eenmaal hebt gezien, kun je het niet meer ‘ontzien’. Mea culpa, mea maxima culpa.

Dag webcolumn voor Elsevier Weekblad, weg Twitteraccount. Deze jongen gaat eens iets heel anders doen. Naar mensen luisteren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.