Arthur van Leeuwen Premium Corner

VMBO Maastricht: leraren zeker niet vrijuit

25 juni 2018

Van 354 leerlingen aan het VMBO Maastricht zijn de eindexamens ongeldig verklaard. Twee scholen marchandeerden met de regelgeving voor het schoolonderzoek. Leerlingen gedupeerd, ouders terecht kwaad. Opnieuw zijn twee klemmende vragen aan de orde: waarom krijgen schoolbesturen zo veel ruimte, en waarom is de Inspectie niet scherper? Ook de leraren zelf gaan niet vrijuit.

Hoe wrang kan de werkelijkheid voor een scholier zijn? ‘VMBO Maastricht staat garant voor een mooie toekomst binnen het voortgezet onderwijs,’ belooft de school ­op zijn website – en dan blijkt dat je eindexamen plus schoolexamen door minister Arie Slob van Onderwijs (ChristenUnie) naar de prullenmand zijn verwezen. Omdat de leraren, de directie, het schoolbestuur en de raad van toezicht er een bende van maakten. Geen wonder dat leerlingen en ouders woest zijn.

Vraag één: wat nu? Vraag twee: hoe te voorkomen dat dit ooit nog eens gebeurt?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.