Nikki Sterkenburg Premium Corner

Aboutaleb toonde lef door het, terecht, toestaan barbecue voor moskee

13 juni 2018

Ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) vond het een smakeloze actie van Pegida om in ramadantijd tegenover de Laleli-moskee varkensvlees op de barbecue te gooien. Maar, zo vertelde Aboutaleb tijdens een iftar (tijdens de ramadan de eerste maaltijd na zonsondergang) bij islamitisch centrum de Middenweg, óók Pegida heeft demonstratierecht. ‘Het is belangrijk dat zij hun boodschap kunnen uiten. Hoe giftig die boodschap ook is. Dat is de rijkdom van een democratie.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.