Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

Guy Verhofstadt en de kolder van Brussel

15 juni 2018

Met verbazing nam Afshin Ellian kennis van de uitspraak van de Belgische europarlementariër en oud-premier Guy Verhofstadt, die het heeft over een as van het kwaad die bestaat uit Erdogan, Poetin en Trump.

Als een Belgische politicus doordraait, draait hij goed en volledig door. De Vlaamse leider van de Europese liberalen, Guy Verhofstadt, sprak en twitterde deze woorden: ‘Europe has a fifth column in its ranks: Putin’s cheerleaders who want to destroy Europe & liberal democracy from within: Le Pen, Wilders, Farage, Orbán, Kaczynski, Salvini use Kremlin money & intel. Like Farage’s friend Arron Banks, who colluded w/ Russians to deliver.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees het stuk waarop deze blog is gebaseerd: Verhofstadt waarschuwt voor de as van het kwaad

Ook waarschuwde Verhofstadt voor de as van het kwaad. We vragen ons af welke landen en leiders de as van kwaad vormen. Is dat de islamitische staat van Iran en Noord-Korea plus Islamitische Staat? Nee, de as van het kwaad bestaat uit Vladimir Poetin (Rusland), Recep Tayyip Erdogan (Turkije) en Donald Trump (Amerika). Hoeveel wijn, wodka of whiskey moet je hebben gedronken om deze heldere, te heldere woorden te kunnen uitspreken?

Het nieuwe tijdperk heet: de kolder van België

De tijd dat we van het Verdriet van België spraken, ligt achter ons. Belgen zijn niet langer verdrietig. Het nieuwe tijdperk heet: de kolder van België. Dat mag! Dit past zelfs perfect bij Brussel, de hoofdstad van de Europese Unie.

De oorzaak van kolderiek België is de Europese Unie. De Unie maakt de Belgen ontoerekeningsvatbaar. De EU heeft een alcoholische werking op Belgische politici. Anders zouden ze nooit dit soort rare zinnen uitspreken. Als een oud-Belgische premier van de ‘as van het kwaad’ spreekt, lijkt hij op een parodie van een wereldleider: een leider met gefantaseerde macht en middelen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.