Arthur van Leeuwen Premium Corner

Halsema ja/nee? Wacht op haar daden

28 juni 2018Leestijd: 3 minuten

Nu Amsterdam na een bizarre procedure eindelijk een nieuwe burgemeester heeft, hebben de burgers van de hoofdstad en hongerige columnisten een heerlijke kluif toegeworpen gekregen. De benoeming van Femke Halsema is omstreden, met als meest gehoorde bezwaren: Halsema kreeg alleen de voorkeur omdat ze vrouw is, ze is van GroenLinks en ze is geen bestuurlijk zwaargewicht. Kan zij Amsterdam wel aan?

Door haar Haagse leerschool is ze op één punt alvast fameus lastig te verslaan: de omgang met de media. Meteen na de bekendmaking stond ze dan ook niet juichend voor de deuren van de Stopera, maar hield ze op haar website heel verstandig de reactie beknopt. Eerst wachten tot de installatie. Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) sprak de hoop uit dat Femke Halsema haar eerste lint mag doorknippen bij de opening van de Noord/Zuidlijn op 22 juli.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.