Ronald Buijt Premium Corner

Waarom Leefbaar zich bestolen en verraden voelt

08 juni 2018Leestijd: 12 minuten

Het gebeurt vaker dat de partij die de grootste wordt bij  verkiezingen, uiteindelijk niet gaat besturen. Toch blijft het opmerkelijk wat Leefbaar Rotterdam overkwam. De partij werd met elf zetels verreweg de grootste bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, heeft bewezen te willen en te kunnen besturen en wilde ook nu graag weer aan de slag. Toch viel Leefbaar na ellenlange onderhandelingen buiten de boot. Zonder Leefbaar gaan VVD, D66, GroenLinks, PvdA, CDA en ChristenUnie-SGP een college formeren onder leiding van VVD-senator en hoogleraar Jan Anthonie Bruijn. Leefbaar is boos, héél boos.  Op verzoek van Elsevier Weekblad blikt Ronald Buijt, oud-fractieleider en -campagneleider van Leefbaar Rotterdam, uitvoerig terug op de afgelopen turbulente weken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.