Arthur van Leeuwen Premium Corner

Weinig kans kort geding tegen Engels aan universiteiten

19 mei 2018Leestijd: 2 minuten

De vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) gaat de Universiteit Maastricht en Universiteit Twente voor de rechter slepen. BON beschuldigt de instellingen ervan buiten de wet om opleidingen in het Engels aan te bieden. Sterk staat BON niet.

Niet voor niets kiest BON Maastricht University en de University of Twente uit om een kort geding aan te spannen. Beide universiteiten bieden veel Engelstalige opleidingen aan. In Maastricht komt meer dan de helft van de studenten uit het buitenland, in Enschede een op de vijf. Daarnaast moet de Onderwijsinspectie het ontgelden omdat ze de wet niet handhaaft en geen actie onderneemt.

Het is een opzienbarende stap, die nieuwsgierig maakt naar de afloop. Want het geklaag over opleidingen waar slecht Engels sprekende studenten college krijgen van krukkig Engels sprekende docenten, rijzen de pan uit.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.