Gerry van der List Premium Corner

Thorbecke, een inspirerende hervormer zijns ondanks

22 mei 2018Leestijd: 3 minuten

Het was in 2006 een grappig moment in de verbeten strijd om de macht in de VVD. Toen Rita Verdonk in een debat de vraag kreeg welke lectuur er op haar nachtkastje lag, antwoordde de kandidaat-lijsttrekker dat dit het werk van Thorbecke was. Hoongelach steeg op in de zaal. Niemand geloofde dat de no-nonsenseminister zich voor het slapengaan nog even verdiepte in het bescheiden aantal opstellen en aantekeningen dat de grote staatsman heeft nagelaten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.