Robbert de Witt Premium Corner

Hèhè, eindelijk: EU veroordeelt Abbas

05 mei 2018Leestijd: 2 minuten

Vertegenwoordigers van de Europese Unie hekelen de antisemitische uitspraken van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas. Maar waarom gaan er nog steeds jaarlijks honderden miljoenen naar deze ‘vredespartner’?

Afgelopen maandag suggereerde Abbas in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever dat de Holocaust niet het gevolg was van antisemitisme, maar van ‘sociaal gedrag’ van de Joden zelf. De Palestijnse leider verwees naar ‘het berekenen van rente en andere financiële kwesties’. Dat er zes miljoen Joden zijn vermoord door de nazi’s is dus een beetje de eigen schuld van de Joden.

Abbas: ‘Wat wilde Hitler?’

Zoals Abbas ook al deed in zijn proefschrift in 1982, beweerde hij nu opnieuw dat Adolf Hitler en de Joden eigenlijk samenwerkten. ‘Wat wilde Hitler? Hij wilde dat het Joodse thuisland hem steunde.’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Verder noemde Abbas de staat Israël een ‘Europees koloniaal project’. De speech, een ‘geschiedenisles’ in de woorden van Abbas, werd live uitgezonden op de Palestijnse televisie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.