Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

Stop fundamentalisme in de wetenschap: Drinken mag best!

20 april 2018

Fundamentalisme in naam van de wetenschap is tegenwoordig het ergste wat de mensheid kan overkomen. Wat men vaak het empirische onderzoek noemt, is geen empirisch onderzoek. Het was Karl Popper (1902-1994) die aantoonde dat een empirisch onderzoek slechts in het licht van wetenschappelijke theorievorming als toetsbare waarneming kan gelden. Een recent voorbeeld hiervan is berichtgeving omtrent ‘gezond drinken’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.