Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Goed dat geldstroom uit Golf openbaar is. Maar wat zijn de gevolgen?

25 april 2018Leestijd: 2 minuten

Sinds 2010 en 2012 informeren respectievelijk Saudi-Arabië en Kuweit het ministerie van Buitenlandse Zaken langs diplomatieke weg vrijwillig en vertrouwelijk over verzoeken om geld van Nederlandse islamitische organisaties aan radicale geldschieters in die landen. Dat is belangrijke informatie; niet voor niets gingen er intensieve diplomatieke gesprekken aan vooraf. Zo, immers, heeft Nederland in elk geval nog enig zicht op de schimmige salafistische geldstromen naar moskeeën en scholen hier.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.