Robbert de Witt Premium Corner

Inderdaad, westers front tegen Moskou is indrukwekkend

27 maart 2018Leestijd: 2 minuten

Buiten Europa en Noord-Amerika wordt ‘het Westen’ vaak beschouwd als een eenheid. Maar in de praktijk is er zelden eensgezindheid. Elke westerse regering heeft zijn motieven en belangen. Juist daarom is de solidariteit met Londen, dat Rusland straft voor de gifgasaanval op de overgelopen Russische spion Sergej Skripal en zijn dochter Julia, zo buitengewoon – en welkom.

Sinds maandagmiddag hebben meer dan twintig landen in totaal ruim honderd Russische diplomaten uitgewezen. Dat Baltische landen en Polen de Britten volgen, is niet zo verrassend – deze landen hebben vanwege de Sovjettijd immers een begrijpelijke diepe afkeer van Moskou. Maar een land als Italië, dat traditioneel vaker de zijde van Moskou kiest, doet ook mee. Opmerkelijk.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.