Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Te veel Haagse bemoeienis met integriteitsscreening ongewenst

21 maart 2018Leestijd: 1 minuut

Hoe voorkom je dat een crimineel wethouder wordt? Door een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te vragen, denkt minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66). Zij wil het VOG verplicht stellen voor kandidaat-wethouders. Zolang die verplichting er nog niet is, moedigt de minister gemeenten aan om er alvast een te vragen en een ‘risicoanalyse’ op de kandidaat los te laten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.