Premium Lock Poetins enige vijand: desinteresse

17 maart 2018Leestijd: 2 minuten
RUSSIA OPPOSITION RALLY

Of Vladimir Poetin wordt herkozen, is amper een serieuze vraag. Toch kunnen de presidentsverkiezingen deze zondag nog spannend worden voor de autocraat in het Kremlin.

Op het oog zijn we deze zondag getuige van wel heel saaie verkiezingen in Rusland. Er is immers geen hond die twijfelt aan de uitkomst: voor de vierde keer wordt Vladimir Poetin (65) gekozen tot president van het (in oppervlakte) grootste land op aarde.

Uit het weekblad:

De mannen rond Poetin

Poetin

President Poetin wordt vaak neergezet als ijskoude alleenheerser in het Kremlin, een beeld dat hij zelf cultiveert. In werkelijkheid wordt Rusland bestuurd door een bont gezelschap van oud-spionnen, oligarchen, judovriendjes en generaals.

Serieuze rivalen van Poetin?

Uit de laatste peiling blijkt dat Poetin kan rekenen op 69 procent van de stemmen. Omdat ‘de Russische oppositie’ in het Westen relatief veel aandacht krijgt, zou je denken dat Poetin serieuze rivalen heeft. Maar zijn voornaamste concurrent, communist Pavel Groedinin, haalt volgens de voorspellingen amper een tiende van het aantal stemmen voor Poetin.

Het kan natuurlijk anders lopen – hoe vaak zaten opiniepeilers er naast, de afgelopen jaren? Maar in Rusland ligt dat niet erg voor de hand.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw