Jelte Wiersma Premium Corner

Hoe Rutte een Duitse oppositie-politicus werd

25 februari 2018Leestijd: 4 minuten

Premier Mark Rutte (VVD) zet komende week in een toespraak in Berlijn zijn ideeën uiteen over de Europese Unie (EU). De locatie is niet toevallig. De EU is een groot Duits rijk geworden, zoals de Britse oud-ambassadeur in Berlijn Paul Lever schrijft in zijn boek Berlin Rules. Rutte moet dan ook vooral in Duitsland op campagne als hij al te wilde Duitse EU-plannen wil saboteren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.