Gerry van der List Premium Corner

Gaat Nederland ten onder aan islam en immigratie?

14 augustus 2017Leestijd: 3 minuten

Op 20 april 1968 hield Enoch Powell een geruchtmakende toespraak. De Britse politicus, die namens de Conservatieve Partij in het Lagerhuis zat, voorspelde in Birmingham catastrofes ten gevolge van de aanhoudende immigratie. Hij zag voor zich hoe immigranten zich massaal tegen de inwoners en instituties van hun nieuwe vaderland zouden keren. Met een verwijzing naar de Aeneis van de Romeinse schrijver Vergilius zei de erudiete Powell dat hij de rivier de Tiber leek te zien dampen van bloed.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.