Syp Wynia Premium Corner

Nederland heeft baat bij soepele opstelling tegenover Britten

19 juli 2017

De onderhandelingen over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zijn deze week dan echt begonnen. Maar meer indruk maakte intussen de publieke oorlog binnen het Britse kabinet – juist over die ‘Brexit’.

Ook de eerste voorzichtige pleidooien voor een tweede referendum over de Brexit – na het eerste van een jaar geleden, met een nipte overwinning voor ‘vertrek’ – steken de kop op. Tony Blair, voormalig Labour-premier, is alvast een campagne begonnen om zijn land helemaal niet uit de Europese Unie te laten stappen, maar – samen met andere landen die wel deel uitmaken van de EU maar niet de euro hebben – een ‘tweede ring’ aan de buitenkant van de EU te laten vormen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.