Syp Wynia Premium Corner

Nederland heeft baat bij soepele opstelling tegenover Britten

19 juli 2017Leestijd: 3 minuten

De onderhandelingen over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zijn deze week dan echt begonnen. Maar meer indruk maakte intussen de publieke oorlog binnen het Britse kabinet – juist over die ‘Brexit’.

Ook de eerste voorzichtige pleidooien voor een tweede referendum over de Brexit – na het eerste van een jaar geleden, met een nipte overwinning voor ‘vertrek’ – steken de kop op. Tony Blair, voormalig Labour-premier, is alvast een campagne begonnen om zijn land helemaal niet uit de Europese Unie te laten stappen, maar – samen met andere landen die wel deel uitmaken van de EU maar niet de euro hebben – een ‘tweede ring’ aan de buitenkant van de EU te laten vormen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.