Redacteur Carla Joosten Carla Joosten

Martijn van Dam bij NPO versterkt idee partijkartel

05 juli 2017Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk moeten politici na hun ambtsperiode ook weer aan de slag, maar de benoeming van Martijn van Dam (PvdA) als bestuurder van de NPO gaat te ver.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief >>

De NPO  heeft hem zelf aangezocht en benoemd. De voorzitter van de raad van toezicht is een VVD’er: Bruno Bruins. Demissionair premier Mark Rutte (VVD) vindt het goed dat de staatssecretaris van Economische Zaken per 1 september opstapt, mocht er dan nog geen nieuw kabinet zijn.

Wat moet de kiezer van deze transfer van Den Haag naar Hilversum denken? Die zou wel eens kunnen denken dat de dames en heren de baantjes goed onder elkaar verdelen. De benoeming tot burgemeester van Arnhem van Ahmed Marcouch, eveneens van de gedecimeerde PvdA, versterkt het beeld van de baantjescarrousel alleen maar.

Baudet hoeft niets te doen om te groeien

En intussen de schouders ophalen als Thierry Baudet (FvD) in de Tweede Kamer ‘het partijkartel’ bekritiseert. Baudet hoeft eigenlijk niets te doen om virtueel te groeien. Straks verschijnen er weer gewichtige stukken over de opkomst van het populisme, wat dat ook moge zijn. Democratie is mooi, maar stemmen op politici die klagen over het partijkartel, is fout.

Van Dams belangrijkste Haagse erfenis is de wet-Van Dam over het opzeggen van abonnementen. Een wet die het leven van media die hun eigen broek op houden, er niet gemakkelijker op heeft gemaakt. Diezelfde media hebben al decennia te lijden onder de valse concurrentie van de met belastingen en reclame gevoede Publieke Omroep.

Van Dam gaat die media nu vanuit Hilversum verder beconcurreren. Bij de Publieke Omroep die je als belastingbetaler nooit kunt opzeggen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.