Jean Dohmen Premium Corner

Wettelijke bescherming bij overnames is niet nodig

07 juni 2017Leestijd: 3 minuten

Verf- en chemieconcern AkzoNobel is (voorlopig) ontsnapt aan de overname door de Amerikaanse concurrent PPG. Om dat te vieren, deelde een opgeluchte topman Ton Büchner vorige week ijsjes uit. Een deel van de aandeelhouders is duidelijk minder blij. Zij zien een aantrekkelijk bod van 96,75 euro per aandeel aan hun neus voorbij gaan. Op de beurs doet AkzoNobel zo’n 75 euro. Voorstanders van de overname reageren op sociale media cynisch: ‘Gefeliciteerd, de koers zal nu wel duurzaam laag blijven!’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.