Nikki Sterkenburg Premium Corner

Salafistische predikers claimen westerse vrijheden

11 juni 2017Leestijd: 2 minuten

Wereldwijd is het salafisme, een orthodoxe richting binnen de islam waarbij volgers net zo proberen te leven als de profeet Mohammed deed, de best georganiseerde islamitische stroming. Vanaf de jaren vijftig en vooral vanaf de jaren zeventig hebben Saudi-Arabië en sjeiks uit de Golfstaten tientallen miljarden uitgetrokken voor de verspreiding ervan (zie ‘Leven als de Profeet’).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.