René van Rijckevorsel Premium Corner

Na import Turks geweld volgt invoer Marokkaanse strijd

28 juni 2017Leestijd: 2 minuten

Transnationalisme is een begrip dat in 2001 opdook in dit weekblad: de belangen van het oorsprongland wegen voor de immigrant zwaarder dan die van het land waar hij naartoe is geëmigreerd. Zestien jaar later is trans­nationalisme geen vrijwillige keuze meer voor immigranten. Autocratische regimes in de herkomstlanden dwingen die loyaliteit steeds vaker af – met geweld en intimidatie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.