Gerry van der List Premium Corner

De onverdedigbare keuzes van de publieke omroep

27 juni 2017Leestijd: 3 minuten

Als er een prijs zou bestaan voor klef journalistiek proza, zou deze vast gaan naar Max en Natascha van Weezel. Vader en dochter corresponderen in het dagblad Trouw op zo’n slijmerige manier met elkaar dat bij de lezer een gevoel van onpasselijkheid dreigt te ontstaan. Leerzaam is de uitwisseling van berichten overigens wel. Ze biedt een goed inzicht in het linkse levensgevoel waaraan Vrij Nederland uiting pleegt te geven.

Zo opperde papa Max, die al heel erg lang aan dit tijdschrift is verbonden, een typisch progressieve verklaring voor de zelfmoord van Karen de Bok begin dit jaar. De hoofdredacteur televisie van de VPRO zou een eind aan haar leven hebben gemaakt omdat ze leed onder de bezuinigingen die haar omroep moest doorvoeren van het kabinet. Zo kreeg staatssecretaris Sander Dekker door een linkse amateur-psychiater zomaar de tragische dood van iemand in de schoenen geschoven. Bizar.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.