Robbert de Witt Premium Corner

Kritiek op terreurbestrijding is te makkelijk

31 mei 2017

Zeker drie keer is de Britse binnenlandse veiligheidsdienst MI5 gewaarschuwd door mensen in zijn omgeving dat Salman Abedi, een moslim van Libische komaf, ernstig radicaliseerde. En toch was hij verwijderd van de lijst met gevaarlijk personen. Op maandag 22 mei blies de 22- jarige Abedi zich op na afloop van een concert van popster Ariana Grande. Hij doodde 22 bezoekers, tientallen tieners raakten gewond door rondvliegende spijkers en schroeven.

Zoals vaker na aanslagen, ging het al snel over de vraag waarom de inlichtingendienst de dader wel in het vizier had, en hem toch liet lopen. Maar het is al te gemakkelijk om terreurbestrijders af te schilderen als incompetent.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.