Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Koningschap is onder Willem-Alexander vernieuwd

26 april 2017Leestijd: 1 minuut

Het koningschap van de Oranjes is de afgelopen jaren fors veranderd. Het staatshoofd verloor zijn rol in de kabinetsformatie aan het parlement. De Koning, straks degene die het kabinet beëdigt, wordt uiteraard wel geïnformeerd.

De Koning mag staatsrechtelijk dan minder in beeld zijn dan zijn voorgangers, koning Willem-Alexander lijkt er niet onder te lijden. Hij vervult zijn taak opmerkelijk goed gehumeurd. Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag – waarmee wij hem feliciteren – wordt zijn koningschap alom belicht. De complimenten vliegen hem om de oren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.