Nikki Sterkenburg Premium Corner

Liquidatieproces loopt al tien jaar: dat moet efficiënter

26 april 2017Leestijd: 2 minuten

Het werd aangekondigd als het ‘proces van de eeuw’: het Passageproces (ook wel bekend als het Liquidatieproces), waarin een tiental verdachten terechtstaat voor zeven onderwereldmoorden (waarvan vijf begin jaren negentig zijn gepleegd) en vijf pogingen tot moord.

In 2007 maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend een omvangrijk netwerk van vermeende schutters, moordmakelaars en opdrachtgevers te willen vervolgen. Het werd het langstlopende proces ooit: op 9 februari 2009 was de eerste inhoudelijke zitting, donderdag 19 april 2017 was in het hoger beroep de laatste zittingsdag.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.