Arthur van Leeuwen Premium Corner

Kwaliteitsverschil scholen is te groot: wat moeten ouders daarmee?

18 april 2017Leestijd: 3 minuten

Dat zou mooi zijn: naar welke school je welke leerling ook stuurt, allemaal stappen ze met het hoogst haalbare diploma de wijde wereld in. Helaas, de werkelijkheid is weerbarstiger, laat de Onderwijsinspectie zien in haar jaarlijkse rapport De staat van het onderwijs. Bleek in 2016 dat leerlingen kansen mislopen door het vroege voorsorteren op vmbo, havo of vwo, dit jaar is de boodschap al even somber: Nederland raakt talent kwijt, want ‘er zijn te grote kwaliteitsverschillen tussen scholen’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.