Gerlof Leistra Premium Corner

Tbs-klinieken, geef patiënten niet te snel onbegeleid verlof

28 maart 2017Leestijd: 2 minuten

Het verlofstelsel van tbs’ers staat na een dubbele moord in Arnhem op een hoteleigenaar en een dakloze vrouw opnieuw ter discussie. Verdachte is een 47-jarige tbs-patiënt die 15 maart wegliep van zijn werk buiten de Oostvaarderskliniek in Almere. De man kreeg in 2006 tbs wegens een poging tot moord. In 2014, destijds gehuisvest in een andere kliniek, keerde hij ook al niet terug van verlof. Toen waarschuwde de politie dat hij onberekenbaar kon zijn.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.