Gerry van der List Premium Corner

Krimpgebied: de existentiële wanhoop van de PvdA

13 februari 2017Leestijd: 3 minuten

In het tv-programma De Wereld Draait Door schuiven de laatste tijd gasten aan die de loftrompet moeten steken over Koot en Bie, een olijk duo uit het verleden van de VPRO. Wim Couwenberg zal vast geen uitnodiging krijgen. De Rotterdamse jurist was zo dapper en verstandig om in de jaren tachtig de wenselijkheid te benadrukken van een goede beheersing van het Nederlands door allochtonen. Voor het VPRO-koppel vormde dit een aanleiding om hem belachelijk te maken en in de hoek van racisten te drukken. Satire als politiek wapen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.